Blogi

17.8.2015 ”Mitä sun päässäs pyörii?”


Usein olen kanssaihmisteni ja tuntemattomienkin ihmisolentojen suusta kuullut otsakkeena olevan kysymyksen. Usein hämmästyneen katsannon säestämänä, toisinaan liikutuksen kyynelten tahi remakan naurun keralla. Pitkään pohdittuani päätinkin alkaa julkisesti aukoa päätäni ja kertoa, mitä kaikkea tarpeellista ja varsinkin tarpeetonta liikkuu tällaisen elämäntapateatteritaiteilijan mutkikkaassa mielessä. Sillä paljonhan siellä nupin sisällä tapahtuu.

Olen mitä nöyrimmin otettu tuosta Taiteilija Viljanen lempinimestäni, jolla jotkut minua leikkisästi kutsuvat. Olen sen ottanut omakseni, vaikkakaan en Mämmilä-sarjakuvan kuvataiteilija Teuvo Viljaseen muuten koe samaistuvani. Enkä vielä(kään) tiedä olenko taiteilija varsinaisesti, ehkäpä enemmän ajatustyöläinen. Ajattelija, joka tuo pohdintonsa ja tutkimisen kohteensa muiden kanssaeläjien nähtäväksi/koettavaksi pääosin teatterin keinoin.

Blogikirjoituksissani pohdiskelen, mitä on teatterin tekeminen niin ammatti- kuin harrastajakentällä, mitä on ohjaajan ja käsikirjoittajan yksinäisyys, mistä luovuus kumpuaa ja omasta suhteestani niin sanottuun korkeakulttuuriin. Saatanpa tutkailla myöskin minäkuvaani, maailman ilmiöitä ja omaa tehtävääni tässä kaikessa ja kaikkeudessa.

Kivaa on se, että poikkesit lukaisemaan ja erityisen kivaa, jos olet yleisestikin ja jatkossa poikkeava.

Terveisin,

Viljanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s