JÄÄHÄN MERKITTY (2019)

Paikallishistoriallisesti merkittävä Pitkäniemen mielisairaala tarjoaa jännittävän tapahtumapaikan fiktiiviselle kertomukselle, jonka keskiössä on ihmismielen pimeä puoli ja vankkumaton vimma karsia kansasta epäsuotuisa aines pois.

Käsikirjoitus: Heidi Korkiakangas, ohjaus ja äänisuunnittelu: Saija Viljanen

Kantaesitys: Etunäyttämö, Nokia

JÄLJET, JOISTA KASVOI TARINA (lyhytversio 2019)

Moniammatillisessa yhteistyössä toteutettu näyttämöteos narsistisesta persoonallisuushäiriöstä sekä henkisestä väkivallasta lähisuhteissa. Yhteistyössä mm. Narsismin Uhrien Tuki ry.

Käsikirjoitus, ohjaus ja äänisuunnittelu Saija Viljanen.

SÄHKÖASENNUSLIIKE VIKA & VIRTA OY:N MÄÄRÄAIKAISTARKASTUS (2018)

Pitkän linjan näyttelijälle Vesa Kietäväiselle (mm.Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Komediateatteri) ja huumorimies Seppo Mecklinille tilaustyönä kirjoitettu hulvaton kiertue-esitys varsin epäonnisesta määräaikaistarkastuksesta.

Käsikirjoitus: Saija Viljanen

HALLASUON KUKKA (2017)

Suuren suosion saaneen musiikkidraaman uusintaesitykset Nokialla sekä vierailuesitykset ammattiteatterissa Lappajärvellä, Halkosaaren Kesäteatterissa.

PRINSESSA MIKAELA JA HÄNEN VALTAKUNTANSA (2016)

Lämminhenkinen draamakomedia CP-vammaisen ja autistisen Mikaelan ja tämän äidin välisestä suhteesta. Näytelmä pureutuu aikuisen vammaisen lapsen ja ikääntyvän yksinhuoltajavanhemman toisistaan luopumisen välttämättömyyteen sekä äidin kasvutarinaan.

Käsikirjoitus, ohjaus Saija Viljanen Kantaesitys: Etunäyttämö, Nokia

MIRJAMIN LAULU- NOCTURNE UNHOLASTA (2016)

Koskettava kaksinpuhelu lokakuisella hautausmaalla juuri ennen lumen tuloa. Vanha mies ja nuori nainen kohtaavat ja jakavat elämistään tarinoita, joilla on yhdistävä tekijä – maan sylissä ikiuntaan nukkuva Mirjam Unhola.

Käsikijoitus, ohjaus Saija Viljanen Kantaesitys: Teatteri ToWi, Nokia

HALLASUON KUKKA (2015)

Musiikkidraama Hallasuon kukka kertoo katsojalleen fiktiivisen tarinan Peltoniemen Hintriikasta ja tämän lauletusta kohtalosta 1900-luvun alun Hämeessä. Palataan aikaan, jolloin rikkaan maanomistajan valta saattoi ulottua kirkon edustajien ja jopa nimismiesten yli, puhumattakaan siitä miten maan hiljaiset jäivät usein tuon armottoman voiman alle.

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu: Saija Viljanen

Kantaesitys: Etunäyttämö, Nokia

JAAKOPPI-TONTUN TARINOITA (2015)

Hulvattoman hauska tonttu-ukko Jaakoppi erikoisine ystävineen seikkailevat osallistavissa tarinoissa niin Taikametsässä kuin Joulupukin takapihallakin. Lepakko-Lennart, Pupu-Jossu ja kirjailijatonttu Venla Jaakopin keralla muodostavat tarinoiden dynamon ja vauhdissa yrittävät parhaansa mukaan pysyä myös muuttohanhet Telma ja Liisa, Sylvi-täti sekä sangen nipomaineiset kummitädit.

Käsikirjoitus, ohjaus: Saija Viljanen

Kantaesitys: Etunäyttämö, Nokia

HÄTÄ! (2015)

Nuorisoteatterinäytelmä, joka pysähtyy elämän arvaamattomuuden ja ainutkertaisuuden äärelle. Käsikirjoitusprosessissa on osallistettu Nuorisoteatteri Theaman näyttelijöitä ja heidän kirjoittamiaan monologeja.
Näytelmä palkittiin valtakunnallisilla nuorisoteatteripäivillä Kankaanpäässä (Ramppikuume 2015)

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu: Saija Viljanen

Kantaesitys: Nuorisoteatteri Theama, Nokia

JUHANNUSYÖN UNI (2014)

Shakespearen klassikkokomedia, johon Nuorisoteatteri Theaman käsittelyssä lisättiin aimo annos glitteriä, muovikukkia ja karnevalistisen farssin taikaa.

Käsikirjoitus: William Shakespeare

Suomennos: Lauri Sipari

Ohjaus, äänisuunnittelu: Saija Viljanen

Nuorisoteatteri Theama, Nokia

TAPAUS AFTERDAWN (2013)

Eräänä synkkänä ja syksyisenä perjantaina vuonna 1969 huijarimeedio Lydia Afterdawnin kartanossa saa alkunsa peruuttamaton hullunmylly, jossa loppuviimeksi kaikki huijaavat kaikkia, jokainen on epäilty, mutta vain yksi on…MURHAAJA. Tapaus Afterdawn on täysiverinen ja suhteettoman älyvapaa kauhukomedia, joka yllättää ja viihdyttää kaikenikäisiä katsojia.

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu: Saija Viljanen

Kantaesitys: Nuorisoteatteri Theama, Nokia

TALO VALKEALLA RANNALLA (2012)

Toisen Maailmansodan ajan Englantiin sijoittuva näytelmä ei jätä katsojaa kylmäksi runollisella ja pysäyttävällä otteellaan. Tarina on poikkileikkaus äidin ja pojan välisestä rakkaudesta, selviytymistaistelusta vaaran vuosina sekä ihmisen luontaisesta kyvystä kehittää mitä uskomattomampia tapoja selviytyä, olla luovuttamatta silloin kun ympärillä oleva maailma horjuu.

Yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu: Saija Viljanen

Kantaesitys: Nuorisoteatteri Theama, Nokia

DON QUIJOTE! (2011)

Riemukas Miquel de Cervantesin romaniin perustuva musiikkinäytelmä tuulimyllyjä vastaan taistelevasta hidalgosta.

Dramatisointi: Marja-Kaarina Mykkänen

Sävellys: Olli Renko Sovitus: Tatu Haveri

Ohjaus Saija: Viljanen

Nuorisoteatteri Theama, Nokia

PIKKU VAMPYYRI (2008)

Angela Sommer-Bodenburgin lastenkirjasarjaan perustuva jännittävän hauska seikkailunäytelmä koko perheelle.

Dramatisointi: Wolf-Dietrich Sprenger

Suomennos: Leena Viljakainen

Ohjaus: Saija Viljanen

Nokian Työväen Teatteri