”Mikä-että liebster?”

liebsteraward-471x420

8.6.2016

Myönnettävä on, että yhäkin olen tässä blogeilussani varsin keltanokkainen eikä tämän ihmemaan hienoudet ole hallussani edes nuppineulan pään vertaa. Mutta siitäkin huolimatta, tai oikeammin, juurikin siksi vuoksi kohdalleni losahti Liebster Award- tunnustus. Sekin on nyt myönnettävä, että ensin luin erheellisesti liebsterin lobsteriksi ja ajattelin, että onpahan erikoista. Joka tapauksessa, kiitokset vain totuutta ihmeellisemmälle Taru Luojolalle. Ja kun nyt oikein on alettu myöntelemään, niin myönnetään sekin, että surkuhupaisen suuria vaikeuksia tuottaa linkittää tähän ihmisiä, heidän blogeista puhumattakaan. Ehkäpä opin sen tässä tämän postauksen myötä.

No mutta. Lyhykäisyydessään homma on ihan kopypastea käyttäen seuraavanlainen:

Liebster Award-tunnustuksen ideana on tuoda ihmisten tietoisuuteen uusia hyviä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Homma toimii näin:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (viereinen kuva) esille blogiisi. 3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen. 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa. 5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat. 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen. 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Etenen tässä kertakaikkisen tragikoomillisesti ja tökötän menemään kohta kohdalta loppua kohti.

 1. Kiitos palkinnon antaja. Taru Luojola (Hei! Osasin!)
 2. Palkinto on nyt läsnä blogissani. Check.
 3. Jösses. No niin. Tässä ne ovat:

1. Mihin seikkaan oman kotisi sisustuksessa olet kaikkein tyytyväisin?

Väreihin. Ehdottomasti väreihin. Tätä uusboheemia sisustustyyliä on askarreltu vuosikaudet ja etsitty juuri niitä oikeita juttuja. On tullut maalattua seinähyllyjä, tuunattua ruokapöytää, nikkaroitua valaisimia, ties mitä. Tärkeintä on sopivan sekalainen, mutta harmoninen tyyli, jonka värit sointuvat suloisesti toisiinsa. Kynttilän valossa kaikki näyttää minun silmääni täydelliseltä. Ympäristö on rauhoittava, mutta ihanan inspiroiva. Juuri sellainen taiteilijakoti, jossa hörhön/hörhöjen on hyvä hengittää.

2. Mitä liikuntalajia suosittelisit koululiikunnan traumatisoimalle ja kaikenlaista yhdessä tekemistä välttelevälle?

Kaikenlainen metsässä ja luonnossa kulkeminen voisi sopia. Ympärillä kaunis, muuttuva luonto, hiljaisuus ja omat ajatukset. Voisi pistää juoksuksi vaikka metsän siimeksessä, kallioilla ja pellon pientareilla. Tai voisi ottaa hyvän pyörän alleen ja ajaa minne nenä näyttää. Tällaista liikkumista itsekin suosin vallankin paljon. Myös souteleminen kesäisin on oikein kivaa. En aina itsekään jaksa muita ihmisiä liikuskellessani, joten luonnosta nauttimisen yhdistäminen sporttailuun toimii erinomaisesti. Ryhmäliikunta ei ole sinällänsä minun juttuni.

3. Mikä on sinun laiskan päivän mättöruokasi, johon useimmin turvaudut silloin, kun et kummemmin jaksa nähdä vaivaa?

Tuhti ruisleipä järkyttävällä kasalla juustoa, leikkelettä ja kananmunaa! Siihen jos vielä avokadoa, niin ja vot! Myöskin pizza on kyllä usein listalla laiskoina päivinä.

4. Kun lähdet vieraaseen kaupunkiin vapaa-ajan matkalle, millaiseen kohteeseen ensimmäisenä suuntaat?

Useimmiten teatteriin tahi muuhun vastaavaan korkeakulttuurilliseen mekkaan. Toki ravintolakin on sangen usein ensimmäisenä mielessä, koska tunnetusti minulla on aina nälkä.

5. Millaisessa ympäristössä unelmiesi koti (todellinen tai kuviteltu) sijaitsee ja mitä sen keittiön ikkunasta näkyy?

Nyt on paha, koska tämä nykyinen koti on muotoutunut niin rakkaaksi, ettei oikein tahdo nähdä mielessään muuta. Yritänpä pinnistää, jos jotain tulisi… *pinnnnnis-pinnnnis*  Ei. Nyt ei tule mieleen.

6. Mikä on pisin aika, jonka olet ollut olematta yhteydessä yhteenkään perheenjäseneen tai sukulaiseen, joka ei asu samassa osoitteessa kanssasi?

Vähemmän on tullut kiinnitettyä huomiota tällaiseen, mutta olisikohan tuo muutaman kuukauden paikkeilla. Ehkä.

7. Mitä liikennevälinettä (kenkien lisäksi) käytät useimmin? Ei siis pisimpään tai eniten, vaan nimenomaan useimmin.

Oma auto on päivittäin kovassa käytössä. Sen lisäksi sitten riemukkaana liikuntona silloin tällöin polkupyörä.

8. Mistä seurapelistä pidät eniten?

Vaihtelee aika paljon, eikä yhtä ylitse muiden ole, mutta yleisesti ottaen varmaan tietovisat ovat mieluisimpia. Myöskin verbaalikikkailua vaativat pelit ovat kivoja. Alphabetit ja Aliakset ja nämä tämmöiset.

9. Näetkö auringonnousun useammin talvella vai kesällä?

Aika tasaisesti varmaan läpi vuoden, sillä olen aamuvirkku olento ja poikkitaiteellisuudesta huolimatta käyn lisäksi ihan tavallisten ihmisten töissä arkisin.

10. Oletko joutunut torjumaan kodistasi tuholaisia (hyönteisiä, jyrsijöitä tai muita eläväisiä)? Jos, niin mitä viimeksi?

Voi! Enpä ole, koska kissa! Tällä hetkellä oikeastaan useampikin karvatassu pitää huolen siitä, ettei mitään öttiäisiä meillä liikuskele. Hirvittävän kätevää se, sillä usein tilanne todennäköisesti kääntyisi niin, että itse pakenisin paikalta ja öttiäinen saisi nauraa paholaisen nauruaan punaiset silmänsä kiiluen vetisinä. Kaikki ihmisvieraatkin ovat osanneet käyttäytyä sangen oivallisesti, joten ei meillä niitäkään ole tarvinnut juuri torjua.

11. Onko sinulla henkilökohtaista ”pyhiinvaelluspaikkaa” eli paikkaa, jossa käyt ennen kaikkea siinä paikassa käymisen vuoksi? Jos asia ei ole liian henkilökohtainen, kertoisitko siitä enemmän?

Muutamia paikkoja on, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä. Yksi niistä on soiden suojelualue Ruoveden tienoilla, nimeltään Siikaneva. Siellä napsaistuja kuviakin on blogissani muutamoitakin. Siinä on paikka, jossa sielu lepää ja pää saa olla joko täynnä ajatuksia tai ihan tyhjä. Ihanan pitkät pitkospuut, vaihteleva maasto ja runsas marjasato karpaloineen kaikkineen on kerrassaan ihastuttava. Aina retki Siikanevalle on jotain sellaista, mikä saa vatsanpohjan kihelmöimään odotuksesta. Laavulla kahvia ja eväitä nuotiolla, ihan rauhassa istuskelua ja usein muiden retkeilijöiden kanssa jutustelua. Yleisesti ottaen luonto on hyvin minulle rakas. Vuoristossa samoaminen ulkomailla on ainaisen kaipuun kohde, myöskin Suomen Lappi, jonne en yhäkään ole päässyt matkustamaan. Mutta Siikaneva. Se on rakkaus.

suo sydän.jpeg

Siinäpä olikin kysymyksiin vastaukset. Mutta sitten mennäänkin jännän äärelle.

4. En minä tiedä edes niin montaa blogia, mutta kokeillaan heittää kehiin edes muutama. Tiukurapii ansaitkoon ainakin lobster-liebsterin. Annetaan semmoinen tyylitaituri Aishalle. Sitten lyökin tyhjää. Lisäilenpä siis myöhemmin palkinnon ansaitsevia, kunhan kohdalle osuu.

5. Huhhei. Sitten se yksitoista (11) kysymystä. Voihan velho. Tästä lähtee:

 1. Kun on oltava mahdollisimman aikaansaava ja tehokas, niin mitä musiikkia käytät apuna? Joko konkreettisesti kuunnellen tahi päänsisäisesti hyräillen.
 2. Minkä taidon haluaisit osata? (Levitoinnit sun muut hankalat jätettäköön nyt pois laskuista)
 3. Milloin viimeksi tunsit pistävää kateutta ja miksi vuoksi?
 4. Jos käsikirjoittaisit ja ohjaisit elokuvan, niin minkälainen se olisi ja minkä niminen?
 5. Mikä elämäsi saavutus saa sinut tuntemaan lämmintä ylpeyden tunnetta?
 6. Mikä tyylisuuntaus sisustuksessa puhuttelee sinua eniten?
 7. Olen keksinyt selityksen sanalle ”hulvaton”. Miten sinä avaisit kyseistä sanaa?
 8. Mikä on haasteellisin kohde, jonka olet itse omin pikku kätösin rikkuuntumisen jälkeen korjannut eheäksi ja toimivaksi jälleen?
 9. Mikä mahtaa olla sitten arvokkain (tunnearvoltaan tahi reaali- sellaiseltaan) esine, jonka olet onnistunut hukkaamaan/rikkomaan?
 10. Kaunein matkakohde reissujesi varrelta? Miksi juuri se?
 11. Mikä oli tärkein lelusi lapsena ja oletko säilyttänyt sen?

6. No ne säännöt onkin tuolla ylempänä.

7. Koitan osata ilmoittaa. Ai että! Tulipa tehtyä!

Kaikkea sitä.

Yksi kommentti artikkeliin ””Mikä-että liebster?”

 1. Oi, miten erinomaisia vastauksia. Ja vielä erinomaisempia jatkokysymyksiä! Tällaista on jälleen ilo lukea. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s